Valmista ensin perunamuusi. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Säästä perunoiden keitinvesi. Kuori perunat ja soseuta ne sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Lisää kaurakerma ja perunoiden keitinlientä sen verran, että muusi on sopivan paksua.
Kuori porkkanat, sipulit, valkosipulinkynnet. Hienonna kaikki kasvikset mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Valuta mustapavut.
Kuullota kasvikset paistokasarissa ja hauduta noin 10 min. Lisää mustapavut, tomaattimurska, tomaattisose, perunoiden keitinliemi ja mausteet. Hauduta vielä noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
Levitä kastike laakean uunivuoan pohjalle. Lisää perunamuusi kastikkeen päälle ja levitä tasaiseksi. Ripottele pinnalle korppujauho. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.