flammkuchen, , persimon, pekoni Flammkuchen: persimon-pekoni ohje salty

Flammkuchen: persimon-pekoni

Ohjeesta tulee 2 koko pellin kokoista piirasta. Ohje Kotilieden sivuilta, vähän muokattuna.

Sekoita kulhossa 6 desilitraa vehnäjauhoja ja teelusikallinen suolaa. Lisää 6 ruokalusikallista oliiviöljyä. Lisää 2,5dl desilitraa vettä hiljalleen samalla sekoittaen tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Peitä kulho kelmulla ja nosta syrjään odottamaan.

  1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Pese persimonit, poista kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa kaksi punasipulia ohuiksi renkaiksi. Kypsennä ne mikrossa, liraus vettä ja kupu päälle, 2-4min. täydellä teholla.

  2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina hyvin ohueksi levyksi leivinpaperin päällä ja siirrä levy uunipellille.

Sekoita keskenään yksi tölkki eli 150 grammaa ranskankermaa ja 200g turkkilaista jugua. Lisää haarukalla murustettu feta ja cheddar-raaste, vähän kuivattua basilikaa ja mustapippuria. Levitä pohjien päälle.

Nostele pinnalle persimonit ja punasipulit. Saksi päälle 1 pkt pekonia.

  1. Paista noin 10-13 minuuttia tai, kunnes pohja ruskistuu hieman reunoilta. Pirskota tai töpötä silikonipullasudilla lämpimän persimon-pekoni-flammkuchen -piiraan päälle oliiviöljyä ja tarjoa heti.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 219 kcal / 100 g
Energia 913 kJ / 100 g
Proteiini 6,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 20,6 g / 100 g
Rasva 11,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 5,1 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %