maksalaatikko, kevennetty Maksalaatikko kevennetty ohje salty

Maksalaatikko kevennetty

keitä riisi vedessä likimain kypsäksi. Kuullota sipulit öljy-rasvaseoksessa. Yhdistä aineet ja mausta. Lisää joukkoon rusinat ja kananmuna. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan Huom: 70 g puuroriisiä on noin 1,5 dl. Maitoannosta kannattaa pienentää hieman, jos paistostaikina jää liian veteläksi. Se saa olla löysän puuromaista, mutta ei liian vetelää.

Resepti on mukailtu vedos Valion maksalaatikkoreseptistä. Tässä ei ole käytetty kuohukermaa, täysmaitoa ja voita, vaan ne on korvattu lähempänä tyydyttämättömiä rasvoja olevilla vaihtoehdoilla sekä täysin rasvattomalla maidolla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 131 kcal / 100 g
Energia 548 kJ / 100 g
Proteiini 6,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 9,5 g / 100 g
Rasva 7,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 5,1 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %