valkosipulikastike Valkosipulikastike ohje salty

Valkosipulikastike

 Kuullota hienonnettu sipuli pannulla olevassa öljy-voiseoksessa. Kuori valkosipulinkynnet. Murskaa puolet kynsistä ison lappeellaan olevan veitsen avulla niin, että niiden rakenne rikkoontuu. Lisää sipulisilpun joukkoon loraus öljyä ja lisää pannulle sekä kokonaiset että murskatut valkosipulit. Anna kuullottua muutaman minuutin ajan.

Lisää pannulle kanaliemi ja anna hautua viisi minuuttia. Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua kevyesti 2–3 minuutin ajan. Lisää joukkoon parmesaanijuusto ja jatka kypsentämistä, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 132 kcal / 100 g
Energia 545 kJ / 100 g
Proteiini 6,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,8 g / 100 g
Rasva 9,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %