one, pot, valkosipulikana One pot-valkosipulikana ohje salty

One pot-valkosipulikana

Kuumenna uuni 225-asteeseen.

Ota minuuttipihvit huoneenlämpöön raaka-aineiden esivalmistelun ajaksi.  Kuori ja leikkaa perunat pieniksi paloiksi. Kuori salottisipulit. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit.

Mittaa kanaliemi (3 dl vettä + 2 rkl kanafondia), kerma ja valkoviini valurautapataan. Kuumenna liemi liedellä kiehuvaksi. Lisää perunat, sipulit, kaprikset ja hienonnettu timjami. Lisää pataan reilusti kokonaisia, kuorittuja valkosipulinkynsiä. Jos haluat ruoasta tuhdisti valkosipulinmakuisen voit lisätä valkosipulinkynsiä vielä lisää. Nosta pataan Minuuttipihvit.

Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Lisää joukkoon halkaistut kirsikkatomaatit. Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä. Valuta valmiin ruoan päälle seesaminsiemenöljyä.  

Ravintosisältö / 100 g

Energia 92 kcal / 100 g
Energia 382 kJ / 100 g
Proteiini 8,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,7 g / 100 g
Rasva 4,7 g / 100 g
Alkoholi 0,1 g / 100 g
Sokeri 1,4 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %