kaurarieska Kaurarieska ohje salty

Kaurarieska

Lisää kaurahiutaleet ja suola kiehuvaan veteen. Sekoita. Jäähdytä kylmäksi. Sekoita n. 2-3 dl. hiivaleipävehnäjauhoja joukkoon. Muotoile n. 12-18 palloa (riippuen siitä minkä kokoisia rieskoja haluat). Kaulitse rieskoiksi. Älä tee liian ohuita, ne kuivuvat. Pistele. Paista leivinuunissa. N. 5-10 minuuttia uunin lämmön ollessa n. 275- 300. Sen verran, että pintaan tulee vähän väriä. Parasta voin ja juuston kera.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 150 kcal / 100 g
Energia 631 kJ / 100 g
Proteiini 5,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 24,3 g / 100 g
Rasva 2,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,4 g / 100 g
Suola 2,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %