piparjuuri, lohikeitto Piparjuuri-lohikeitto ohje salty

Piparjuuri-lohikeitto

Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Kuori porkkanat ja juuriselleri. Leikkaa kasvikset ohuiksi tikuiksi. Kuori ja paloittele perunat. Kuullota purjo öljyssä kattilassa. Lisää juurekset ja anna pehmentyä. Lisää vesi, liemikuutiot ja piparjuuritahna. Keitä kasvikset puolikypsiksi n. 10 minuuttia.

Poista lohifileestä ruodot ja nahka, kuutioi filee. Paloittele kurkku. Lisää keittoon lohipalat, kurkut ja ranskankerma. Kiehauta ja mausta suolalla ja tillillä. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 79 kcal / 100 g
Energia 333 kJ / 100 g
Proteiini 4,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,4 g / 100 g
Rasva 5,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,8 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %