markun, ruis, porkkanasämpylä, , maidoton
Markun ruis-porkkanasämpylä; maidoton ohje
salty
MarJuSaa
Markun ruis-porkkanasämpylä; maidoton
- Ruishiutaleet kuumaan veteen hautumaan
- Kun seos on hiukan jäähtynyt, lisää joukkoon siirappi, suola ja porkkanaraaste (hienoksi raastettu)
Kun seos on jäähtynyt 42 asteiseksi , kuivahiiva lisätään n desilitraan jauhoihin sekoitettuna
Taikina alustetaan hiivaleipäjauhoilla ja lopuksi lisätään öljy.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta jauhotetulla pöydällä ilmakuplat pois.
Leivo taikinasta ranteenpaksuinen tanko, joka leikataan kuuteentoista osaan.
Paloista pyöritellään sämpylöitä, jotka nostetaan leivinpaperoidulle pellille kohoamaan (n. 30 min)
Sämpylät paistetaan 225 asteessa uunin keskiosassa n. 10-12 min
Ravintosisältö / 100 g
Energia
208 kcal / 100 g
Energia
864 kJ / 100 g
Proteiini
5,6 g / 100 g
Hiilihydraatti
29,2 g / 100 g
Rasva
6,7 g / 100 g
Alkoholi
0 g / 100 g
Sokeri
5,1 g / 100 g
Suola
0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös
100 %