markun, ruis, porkkanasämpylä, , maidoton Markun ruis-porkkanasämpylä; maidoton ohje salty

Markun ruis-porkkanasämpylä; maidoton

  1. Ruishiutaleet kuumaan veteen hautumaan   
  2. Kun seos on hiukan jäähtynyt, lisää joukkoon siirappi, suola ja porkkanaraaste (hienoksi raastettu) 
  3. Kun seos on jäähtynyt 42 asteiseksi , kuivahiiva lisätään n desilitraan jauhoihin sekoitettuna

  4. Taikina alustetaan hiivaleipäjauhoilla ja lopuksi lisätään öljy.

  5. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

  6. Vaivaa taikinasta jauhotetulla pöydällä ilmakuplat pois.

  7. Leivo taikinasta ranteenpaksuinen tanko, joka leikataan kuuteentoista osaan. 

  8. Paloista pyöritellään sämpylöitä, jotka nostetaan leivinpaperoidulle pellille kohoamaan (n. 30 min)

  9. Sämpylät paistetaan 225 asteessa uunin keskiosassa n. 10-12 min

Ravintosisältö / 100 g

Energia 208 kcal / 100 g
Energia 864 kJ / 100 g
Proteiini 5,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 29,2 g / 100 g
Rasva 6,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 5,1 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %