jamie, oliverin, pitsapohja Jamie Oliverin pitsapohja ohje salty

Jamie Oliverin pitsapohja

Liuota veteen sokeri ja kuivahiiva. Jauhot ja suola kulhoon, keskelle kuoppa, johon kaadat nesteen, sekoita keskeltä reunoille päin, kunnes taikina alkaa muodostua. Muotoile taikina käsin palloksi. Nosta pallo työlaudalle ja vaivaa käsin n. 10 min, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa. Ripottele päälle jauhoja, peitä kelmulla ja anna levätä 15-20 min. Kun taikina on hiukan kohonnut, jaa se osiin ja kaulitse n. 5 mm paksuiksi pizzapohjiksi. Repäise alumiinifoliosta uuniritilälle sopiva pala, öljyä ja jauhota se, ja nosta pohjat foliolle. Laita haluamasi täytteet pohjalle ja paista 250 asteisessa uunissa folion ja ritilän päällä n 10 min.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 227 kcal / 100 g
Energia 943 kJ / 100 g
Proteiini 8,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 43,5 g / 100 g
Rasva 1,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,9 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %