mantelinäkkäri Mantelinäkkäri ohje salty

Mantelinäkkäri

Sekoita kulhossa mantelijauhe, psyllium ja suola. Mittaa öljy veden joukkoon ja kaada jauhoseokseen. Sekoita taikina lusikalla tasaiseksi. Anna turvota 10min. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele taikina kylmään veteen kostetuilla käsillä pellin kokoiseksi ohueksi levyksi. Päälle voi ripotella siemeniä, itse laitan hampunsiemeniä. Paista taikinalevyä 175 asteisessa uunissa ensin 10min. Ota pelti uunista ja leikkaa taikinalevy pizzaleikkurilla noin 20 palaan. Nosta pelti uudelleen uuniin ja paista vielä noin 45min. Anna näkkärin jäähtyä ja kuivua loppuun leivinpaperin päällä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 278 kcal / 100 g
Energia 1161 kJ / 100 g
Proteiini 9,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,6 g / 100 g
Rasva 24,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,9 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %