kaurasämpylät, gluteeniton, t, Kaurasämpylät gluteeniton T# ohje salty

Kaurasämpylät gluteeniton T#

Jos käytät esim. teräsleikattua kauraa, niin laita se likoamaan kaatamalla kiehuvaa vettä päälle sen verran että peittyy. Anna liota n. 15-25 min.

Murenna 1/3 paketti hiivaa, lisää suolaa (n. 0,5 tl) ja n. 0,5 dl oliiviöljyä sekä 2,5 dl lämmintä vettä. Sekoita kunnes hiiva sulaa. Lisää noin reilu 1 dl kaurahiutaleita, 1 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta ja kaurajauhoja kunnes taikina alkaa hieman irtoilla kulhon reunoista...

Laita kohoamaan tarvittaessa uuniin jossa on pelkkä valo päällä.

Pyörittele kohottamisen jälkeen 6 sämpylää jauhotetulla alustalla. Anna kohota hetki vielä.

Paista 200 asteessa n. 25 min

Ravintosisältö / 100 g

Energia 201 kcal / 100 g
Energia 839 kJ / 100 g
Proteiini 5,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 20,9 g / 100 g
Rasva 9,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,5 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %