tonnikala, kalakastike Tonnikala kalakastike ohje salty

Tonnikala kalakastike

1 sipuli hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 tl paprikajauhetta

1 tlk (400g) tomaattimurskaa

1 tlk (150g) veteen säilöttyä tonnikalaa

3 porkkanaa raastettuna

2 rkl ruokakermaa 15% /tuorejuustoa

mausteita (kasvisliemikuutio, pippuria, yrttisuolaa, sokeria)

 50g oliiveja

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä hienonnettu sipuli.

Lisää paprikajauhe, hienonnettu valkosipuli sekä oliivit ja kypsennä pari minuuttia koko ajan sekoittaen.

Lisää tomaattimurska ja keitä n. 10 min . Lisää porkkanaraaste ja tonnikala, katkaravut sekä  mausteet. Keittele hetki.

Lopuksi voi lisätä ruokakermaa tai tuorejuustoa "pyöristämään" makua. Kuumenna kiehumispisteeseen.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 58 kcal / 100 g
Energia 240 kJ / 100 g
Proteiini 5,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 4 g / 100 g
Rasva 1,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,7 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %