keksitaikina, , syötävä Keksitaikina, syötävä ohje sweet

Keksitaikina, syötävä

Ainekset 2 annosta

Levitä vain vehnäjauhot uunipellille ja kuumenna +180asteisessa uunissa 1-4  minuuttia. Jauhoja ei ole tarkoitus ruskistaa (läpikotaisin). Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit.  Jos lisäät reseptin suklaan se olisi tässä vaiheessa hyvä olla haluamasi kokoisena sattumana esim. jos käytät suklaalevyä voi sitä pilkkoa jääkaappikylmänä kokinveitsellä. Sekoita lopuksi kaikki ainekset sattumat mukaanlukien keskenään. Jos voi on kokonaan suolaton, lisää suolaa oman makusi mukaan.

Nautitaan esim. sellaisenaan jääkaappikylmänä tai huoneenlämpöisenä. Itse pidän taikinan erillään sattumista ja ennen nauttimista sekoitan huoneenlämpöiseen taikinaan pakastekohmeisia sattumia haluamani määrän. 

Makuviisaasti fariinisokerin korvaamista kannattaa harkita uudestaan koska se sisältää paljon makua. Valkoisen sokerin kuitenkin voit korvata kokonaisuudessaan haluamallasi makeutusaineella. Muistathan tarkistaa missä suhteessa määrään sokerin makeutta voit korvata. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 466 kcal / 100 g
Energia 1954 kJ / 100 g
Proteiini 4 g / 100 g
Hiilihydraatti 65,6 g / 100 g
Rasva 20,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 39,5 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %