amerikkalainen, juustokakku, , kinuskikissa, Amerikkalainen juustokakku (Kinuskikissa) ohje sweet

Amerikkalainen juustokakku (Kinuskikissa)

New York Cheese cake

Vinkki: Pohjan voileipäkeksit voi korvata gluteenittomilla digestive-kekseillä.

Pohja: 200 g täysjyvä-voileipäkeksejä (graham crackers) 150 g voita 2 rkl ruokosokeria

Täyte: 500 g Philadelphia-tuorejuustoa 200 g ranskankermaa 2 rkl sitruunamehua 1 dl ruokosokeria 1 vaniljatanko 1 dl kuohukermaa ¾ dl perunajauhoja 4 munaa

Pinnalle: 200 g vadelmia tomusokeria

Vuoraa  irtopohjavuoan  (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Peitä myös reunat leivinpaperisuikaleilla. Näin kakku on helpompi irrottaa vuoasta ja siirtää tarjoilulautaselle.

Murskaa voileipäkeksit tehosekoittimella. Sulata voi. Sekoita voisulaan keksimurska ja sokeri. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää kulhoon ranskankerma, sitruunamehu ja ruokosokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet ja sekoita muiden aineiden joukkoon. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma. Sekoita kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos täytteeseen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat joukkoon yksitellen. Kaada täyte vuokaan.

Paista 175 asteessa noin tunti. Uunin pohjalle kannattaa laittaa alumiinifolio, sillä rasvaa saattaa tihkua vuoan raoista paistamisen aikana. Peitä kakun pinta foliolla, kun se on saanut vaaleanruskean sävyn.

Anna kakun jäähtyä. Säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Laita päälle vadelmia ja ripottele pinnalle tomusokeria.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 278 kcal / 100 g
Energia 1161 kJ / 100 g
Proteiini 5,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 22,1 g / 100 g
Rasva 18,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 10,3 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %