ammo, lohilaatikko AMMO Lohilaatikko ohje salty

AMMO Lohilaatikko

Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja viipaloi valkosipuli.  Laita kattilaan kerma ja maito, laita kattila tulille. Lisää sipulit, mausteet ja kalaliemi kattilaan. Anna hieman kiehahtaa ja jätä hautumaan. Pese ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa purjon paksusta päästä puolen sentin renkaita. Leikkaa lohi sentin levyisiksi suikaleiksi ja pätki noin 3-4 cm palasiksi. Laita lohenpalat kulhoon ja sekaan hieman suolaa, pippuria ja tilliä. Anna tekeytyä hetki. Voitele vuoka ja levitä kerros perunoita pohjalle. Erottele reikäkauhalla sipulit kerma liemestä ja laita ohueksi kerrokseksi perunoiden päälle. Näiden päälle sitten lohi palat tasaisesti ja niiden päälle kerros tilliä ja purjot. Laita toinen kerros perunoita. Sekoita munat kerma-maito seokseen ja kaada vuokaan. Paista uunissa keskitasolla, 200 astetta, noin tunti.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 105 kcal / 100 g
Energia 437 kJ / 100 g
Proteiini 5 g / 100 g
Hiilihydraatti 9 g / 100 g
Rasva 5,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,1 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %