karviaispiirakka Karviaispiirakka ohje sweet

Karviaispiirakka

  1. Sekoita taikinaan tulevat kuivat ainekset sekaisin kulhossa esim. pallovatkaimella. Lisää märät aineet sekaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä kuitenkaan turhaan vatkaile, ettei taikinaan tule sitkoa.

Sekoita puhdistetut karviaiset taikinaan....voit jättää osan piirakan pinnalle ripoteltavaksi.

  1. Ripottele hieman sokeria piirakan pinnalle

  2. Paista ihan vähän alle 200 asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia uunin keskiosassa, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea ja piirakka on keskeltäkin kypsä. Kokeile kypsyys tikulla piirakan keskeltä. Uunin paisto-ominaisuuksista riippuen, kannattaa tsekata onko syytä paistotasoa muuttaa lopussa.

  3. Halutessasi ripottele vielä sokeria  kuuman piirakan päälle.

 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 196 kcal / 100 g
Energia 821 kJ / 100 g
Proteiini 5,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 37,1 g / 100 g
Rasva 2,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 18,7 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %