fetalla, kuorrutettu, moussaka Fetalla kuorrutettu moussaka ohje salty

Fetalla kuorrutettu moussaka

  1.    Lämmitä uuni 180 asteeseen. Leikkaa munakoisot 2–3 mm viipaleiksi. Levitä viipaleet alustalle ja ripottele niille suolaa. Anna munakoisojen ”itkeä” 10 minuuttia.

  2.    Kuori ja raasta hienoksi valkosipulinkynnet ja laita ne oliiviöljyn kanssa pannuun. Kuullota 2–3 minuuttia ja anna jäähtyä.

  3.    Viipaloi tomaatit. Hienonna basilika.

  4.    Huuhtele munakoisot ja kuivaa ne talouspaperilla. Lado uunivuokaan kerros munakoisoviipaleita. Sivele valkosipuli öljyä munakoisojen pintaan. Lado päälle tomaattikerros. Mausta basilikalla, kanelilla) ja pippurilla. Toista kunnes kaikki ainekset ovat vuoassa (säästä hieman basilikaa koristeluun). Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

  5.    Tee sillä välin valkokastike (ks. ohje alla)

VALKOKASTIKE MOUSSAKALLE

AINEKSET

 6 dl         kauramaito

 3 rkl        maizenaa

 1             laakerinlehti

 ¼ tl         suolaa

3-4          kierrosta valkopippuria myllystä

TYÖVAIHEET

  1.    Mittaa kaikki ainekset kattilaan. 

Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä 2–3 minuuttia. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä 2–3 minuuttia. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä 2–3 minuuttia. .    Kaada valkokastike munakoisojen ja tomaattien päälle. Murusta feta pinnalle ja paista vielä 20 minuuttia uunissa. Koristele basilikalla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 70 kcal / 100 g
Energia 295 kJ / 100 g
Proteiini 1,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,3 g / 100 g
Rasva 4,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,1 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %