ammo, kurpitsakeitto AMMO-Kurpitsakeitto ohje salty

AMMO-Kurpitsakeitto

Kuori ja paloittele kurpitsa. Ota kurpitsansiemenet talteen ja paahda ne keiton lisäkkeeksi ohjeen mukaan.

Kuori ja paloittele perunat. Halkaise ja huuhdo purjosipuli. Suikaloi purjosipulinpuolikkaat. Pätki selleri. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää valkosipuli, inkivääri ja kuullota niitä hetki. Lisää kurpitsa, perunat, purjosipuli, selleri sekä kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes kaikki kasvikset ovat aivan pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää ruokakerma maito ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Tarjoa keitto rapeakuorisen leivän ja paahdettujen kurpitsansiementen kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 47 kcal / 100 g
Energia 193 kJ / 100 g
Proteiini 0,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 5 g / 100 g
Rasva 2,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %