jt, broileririsotto Jt-Broileririsotto ohje salty

Jt-Broileririsotto

  1.    Leikkaa porkkana aivan pieniksi kuutioiksi. Kuullota ne sekä hienonnetut salottisipulit ja riisi läpikuultaviksi voissa. Älä ruskista.

  2.    Valmista kanaliemi: Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutiot. Lisää liemestä n. 1/3 kattilaan riisin joukkoon. Keitä välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin.

  3.    Lisää liemi pienissä erissä sekä appelsiinitäysmehu. Sekoita välillä ja keitä hiljalleen, kunnes riisi alkaa pehmetä (n. 20 min), mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.

  4.    Lisää perattu broilerinliha pieninä kuutioina. Mausta risotto sitruunapippurilla, limettimehulla ja pestyn limetin ohuelti raastetulla pintakuorella.

  5.    Lisää crème fraîche. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suola.

  6.    Lisää juusto lopuksi tai vasta annostelun yhteydessä. Tarjoa heti.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 115 kcal / 100 g
Energia 483 kJ / 100 g
Proteiini 7,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 11,2 g / 100 g
Rasva 4,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %