sämpylä, glut Sämpylä glut ohje salty

Sämpylä glut

Sekoita psyllium veteen ja anna turvota 3-5 minuuttia.  Lisää taikinaan suola, sokeri, kuivahiiva ja noin puolet jauhoista koko ajan vaivaten. Vaivaa taikinaan öljy ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutaman minuutin ajan tehokkaasti. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin sämpylöitä leivinpaperoidulle pellille ja anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa n. 30-45 minuuttia. Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia

Ravintosisältö / 100 g

Energia 162 kcal / 100 g
Energia 679 kJ / 100 g
Proteiini 1,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 33 g / 100 g
Rasva 2,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,4 g / 100 g
Suola 1,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %