kaalijauhelihapallerot Kaalijauhelihapallerot ohje salty

Kaalijauhelihapallerot

Pilko ja suikaloi kaali. Kuullota sipulihakkelus ja pyörittele kaali useassa erässä rypsiöljyssä pannulla. Keitä riisiä 10 min vedessä että se vähän pehmenee. Yhdistä jäähtynyt kaali, sipuli ja jauhelihat, riisi, mausteet, ranskankerma ja munat. Sekoita tasaiseksi ja lisää 1 dl korppujauhoa.  Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele uunivuokat öljyllä ja tee massasta palleroita joita voit vähän muotoilla korppujauhon avulla, jos seos on kovin vetistä. Massasta tulee noin 30 palleroa. Paista uunissa 30 minuuttia. Tee lihaliemi ja valele palleroita liemellä, laske lämpötilaa parikymmentä astetta ja laita vuokien päälle foliota suojaksi. Hauduttele vielä 45 minuuttia uunissa.  

Ravintosisältö / 100 g

Energia 132 kcal / 100 g
Energia 557 kJ / 100 g
Proteiini 6,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 9,8 g / 100 g
Rasva 7,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4,9 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %