rapea, savukalasalaattipiirakka, tr Rapea savukalasalaattipiirakka TR ohje salty

Rapea savukalasalaattipiirakka TR

TYÖVAIHEET

Sekoita ruisjauhot, siemenet ja suola keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kylmä vesi ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja muotoile palloksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä ruisjauhoja apuna käyttäen piirakkavuokaa (halkaisija 24 cm) hieman isommaksi pyöreäksi levyksi. Nosta taikina leivinpaperin päällä vuokaan ja painele taikina myös vuoan reunoille.

Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa vuoassa. Nosta jäähtynyt piirakkapohja tarjoilulautaselle.

Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori munat.

Sekoita ranskankerma, piparjuurituorejuusto, dijonsinappi ja sitruunanmehu kulhossa. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Lusikoi ranskankerma-tuorejuustoseos pohjan päälle.

Huuhtele babypinaatinlehdet ja kuivaa salaattilingossa. Pese tuorekurkku ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi kananmunat munaleikkurilla.

Nostele piirakan päälle pinaatinlehtiä, kurkkua, savukalaa, kananmunaviipaleita ja hienonnettua tilliä. Pirskottele päälle öljyä ja ripottele päälle vielä hiutalesuolaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 200 kcal / 100 g
Energia 839 kJ / 100 g
Proteiini 12,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,2 g / 100 g
Rasva 14,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,1 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %