hapankaali, makkarapata Hapankaali makkarapata ohje salty

Hapankaali makkarapata

Pilko uudet perunat ja laita kulhon pohjalle. Kaada puolet oliiviöljystä niiden päälle. Lisää puristettu valkosipuli, pippuri ja suola. Hauduta pannulla tai padassa voita, sipulit, porkkana raastettuna ja hapankaali. Lisää rkl siirappia ja tl suolaa. Kaada joukkoon  kermaa, tai ranskankeerma jos haluat. Kaada seos paistovuokaan. Lisää hieman ruskistetut makkarat ja perunallhkot. Makkarat sekoittaen joukkoon, perunat pinnalle. Paista uunissa 200C 45minuuttia. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 147 kcal / 100 g
Energia 610 kJ / 100 g
Proteiini 4,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,2 g / 100 g
Rasva 11,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,8 g / 100 g
Suola 1,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %