jt, , kaalikeitto JT- Kaalikeitto ohje salty

JT- Kaalikeitto

Aloita silppuamalla sipulit. Suikaloi kaali ja pilko porkkanat ja varsisellerit 0,5 cm paksuisiksi palasiksi. Kaada reilun kokoiseen kattilaan tilkka öljyä ja lisää sipulit. Kuullota hetki ja lisää sekaan jauheliha tai nakit. Ruskista ja lisää joukkoon suikaloitu kaali sekä porkkanat ja sellerit, kääntele muutama hetki.

 Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet. Jos käytät sieniä, niin lisää ne myös nyt. Sekoita kunnolla pohjaa myöten ja anna kiehahtaa.

 Vähennä lämpöä hieman, mutta anna edelleen keiton pulputtaa. Anna kiehua hiljalleen vähintään 20 minuuttia, mutta mitä pidempään haudutat, sen parempi lopputulos.

 Voit antaa keiton porista liedellä vaikka 2 tuntia, mutta tällöin lisää vettä välillä. Tarkista keiton maku ja tarjoa ruisleivän kera.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 92 kcal / 100 g
Energia 386 kJ / 100 g
Proteiini 5,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,8 g / 100 g
Rasva 7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %