mansikkamousse, kakuntäyte Mansikkamousse kakuntäyte ohje sweet

Mansikkamousse kakuntäyte

Ainekset 1 annosta

Ohje on pienen kakun 2 väliin tai ison kakun yhteen väliin. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat esimerkiksi sauvasekoittimella, lisää tomusokeri ja sekoita (surata sauvasekoittimella vielä muutaman kerran). Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, sulata liivatelehdet kuumaan veteen ja kaada liivateliuos mansikkasurvokseen. Sekoita hyvin sekaisin (surauttele taas sauvasekoittimella sekaisin), lisää kermavaahdon joukkoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Anna hyytyä mielellään vähintään 4 tunnin ajan, mikäli käytät kakuntäytteenä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 147 kcal / 100 g
Energia 618 kJ / 100 g
Proteiini 2,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 10,6 g / 100 g
Rasva 10,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 9,8 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %