valio, pitaleivät Valio pitaleivät ohje salty

Valio pitaleivät

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja jogurtti.

Alusta joukkoon jauhot. Vaivaa taikinaa kunnolla, että siihen tulee sitkoa. Lisää lopuksi Oivariini.

Ripota taikinan pinnalle vähän jauhoja. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina 12. een osaan. Pyörittele ne "pulliksi". Käytä apuna jauhoja.

Kauli pullat n. 1 cm:n paksuisiksi, pyöreiksi pitaleiviksi (Ø 12 - 15 cm). Laita kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Anna leipien kohota hyvin leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min tai kunnes kypsiä.

Pitaleivät saavat olla kohokuorisia, kuplamaisia, jolloin ne voi halkaista helposti ja täyttää.

Tarjoa aterialla lisäkkeenä tai täytä (ks. Salaattipitaleivät).

Ravintosisältö / 100 g

Energia 228 kcal / 100 g
Energia 963 kJ / 100 g
Proteiini 7,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 34,6 g / 100 g
Rasva 6,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,4 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %