500g tuoretta vihreää parsaa 1 l vettä 1 tl suolaa 1 kasvisliemikuutio 2 (n. 60g salottisipulia) 2 rkl meijerivoita 3 dl risottoriisiä 2 dl puolikuivaa valkoviiniä 2 dl (50 g) tuoretta parmesaania raastettuna mustapippurirouhetta (ruohosipulia)
tarjoiluun lisää parmesaania
Huuhtele parsat. Poista puumainen osa.
Kiehauta vesi kattilassa, keitä parsoja n. 6 min. Nosta pois reikäkauhalla, säästä vesi. Murenna keitinveteen kasvisliemikuutio.
Viipaloi parsat sentin paloiksi, säästä nuput koristeeksi.
Kuori ja silppua sipulit.
Sulata voi kattilassa, kuullota sipuleita ja riisiä siinä.
Alenna lämpöä ja lisää kuumaa keitinlientä vähitellen. Lisää uutta nestettä kun edellinen on imeytynyt. Sekoita riisiä aluksi koko ajan ja kypsymisen lopulla harvemmin.
Kaada joukkoon valkoviini ja keitä riisi kypsäksi, yhteensä noin 20 min. Risoton pitää olla kermamaista, ei liian sakeaa.
Sekoita lopuksi risoton joukkoon parsapalat, parmesaaniraaste ja mustapippuri. (
Viimeistele risotto ruohosipulilla jos käytät). Asettele päälle parsannuput.
Anna tasaantua hetki joko kattilassa tai lautasella.
Lähde: Pirkka arborio-riisipaketti