, , v, maksakastike, ja, kukkakaalimuusi 8-V Maksakastike ja kukkakaalimuusi ohje salty

8-V Maksakastike ja kukkakaalimuusi

Laita suolattu vesi kiehumaan kukkakaaleja varten. Pieni sipuli ja pilko maksa. Sulata 15g voita pannulla ja kuullota sipuleita hetki, lisää maksa ja paista lähes kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun vesi kiehuu, laita kaalit kattilaan ja anna kiehua/höyrystyä hiljalleen kannen alla pehmeiksi. Sekoita välillä. Lisää maksan joukkoon vesi ja kerma, anna kiehua ja keittyä hieman kokoon. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Vähennä levyn lämpöä ja anna poreilla hiljalleen kannen alla kunnes kukkakaalimuusi on valmista. Kun kukkakaalit ovat kypsyneet, valuta noin puolet/kaksi kolmasosaa keitinvedestä pois, lisää voi ja maun mukaan suolaa (tai muita mausteita) ja soseuta muusiksi.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 95 kcal / 100 g
Energia 395 kJ / 100 g
Proteiini 8,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,3 g / 100 g
Rasva 5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,4 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %