, , v, parsariisiä, ja, paahtopaistia 8-V Parsariisiä ja paahtopaistia ohje salty

8-V Parsariisiä ja paahtopaistia

Suikaloi paahtopaisti ohueksi, laita kulhoon ja sekoita sooda joukkoon. Anna marinoitua huoneenlämmössä puolisen tuntia. Kuori pieni pala inkivääriä ja raasta se, viipaloi kevätsipuli ohueksi (erottele vihreä ja valkoinen osa omiin kasoihinsa) ja hienonna valkosipuli. Raasta parsakaali riisimäiseksi. Kaada pannulle oliiviöljy ja 5 g seesaminsiemenöljyä. Kuumenna höyryäväksi ja lisää kevätsipulin valkoinen osa sekä valkosipuli. Anna kuullottua hetki ja lisää raastettu parsakaali. Pyörittele sipulien kanssa sekaisin pannulla muutaman minuutin ajan. Rouhaise suolaa oman maun mukaan, lisää kevätsipulin vihreät osat ja sekoita hyvin. Kaada parsariisi kulhoon odottamaan. Lisää kuumalle pannulle 25 g seesaminsiemenöljyä, paistisuikaleet ja inkivääri. Paisti kypsyy muutamassa minuutissa, varo ylikypsentämästä. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa parsariisi lautasille, lisää paistisuikaleet ja haluamasi lisukkeet tai salaattia

V I N K K I Annoksiin voi lisäillä makuja omien mieltymysten mukaan, esim. korianteria tai tuoretta chiliä. Lisää tekstuuria annoksiin saa helposti pähkinöillä: tällöin käytä paistin paistamiseen vain 20g seesaminsiemenöljyä ja korvaa puuttuva osuus 10g:lla mieleisiäsi pähkinöitä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 170 kcal / 100 g
Energia 708 kJ / 100 g
Proteiini 8,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 2 g / 100 g
Rasva 14,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,1 g / 100 g
Suola 1,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %