, , v, kevyt, gazpacho 8-V Kevyt gazpacho ohje salty

8-V Kevyt gazpacho

Ainekset 2 annosta

Halkaise paprikat ja poista kannat ja siemenet. Laita puolikkaat vähintään 225 asteiseen uuniin kuori ylöspäin ja paahda noin 15 minuuttia, kunnes kuori alkaa tummua ja kupruilla. Sillä aikaa aloittele keiton tekoa: Tee tomaatteihin pari viiltoa ja kalttaa ne kuoren irrottamiseksi (laita kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi). Irrota kuori, leikkaa kannat irti. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki oliiviöljyssä. Pieni kurkku, irrota basilikasta lehdet. Laita kaikki ainekset blenderiin tai monitoimikoneeseen (mikäli omistat tehokkaan sauvasekoittimen, voit käyttää myös sitä keiton soseuttamiseen). Kun paprikat ovat paahtuneet, anna niiden jäähtyä hetki ja irrota kuori. Lisää kuoritut paprikat muiden ainesten joukkoon ja soseuta kaikki sileäksi keitoksi. Anna keiton kylmetä ja tekeytyä jääkaapissa muutama tunti. Nauti valitsemasi proteiininlähteen kanssa. Huom! Keittoon on laskettu valmiiksi kahden aterian rasvat, joten valitsethan vähärasvaisen proteiininlähteen. Halutessasi voit toki käyttää myös rasvaista proteiinia, mutta tällöin huolehdi päivän muilta aterioilta yksi rasva-annos pois. Kuvassa on esitelty vaihtoehtoisina, gazpachon kanssa maistuvina proteiininlähteinä raejuusto (125 g) sekä laadukas, unkarilainen valkosipulisalami (100 g). V I N K K I Voit tarjota gazpachon myös sellaisenaan maistuvana alkupalana. Alkupaloiksi tästä ohjeesta riittää neljään annokseen, jolloin jokaiseen niistä sisältyy yksi valmennuksen ohjeiden mukainen rasva-annos. Lisää tällöin pääruoalle vähärasvainen proteiini sekä yksi rasva-annos tai vaihtoehtoisesti käytä rasvaista proteiinia, jolloin lisärasvalle ei ole tarvetta.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 53 kcal / 100 g
Energia 224 kJ / 100 g
Proteiini 0,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,3 g / 100 g
Rasva 3,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,9 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %