, , v, seesamlohi, , tankoparsa, papeja 8-V Seesamlohi, tankoparsa,papeja ohje salty

8-V Seesamlohi, tankoparsa,papeja

Leikkaa parsojen puisevat kannat irti ja kuori halutessasi varsia kevyelti. Leikkaa pois myös papujen kannat. Laita kattilaan kiehumaan vettä parsoja varten ja toiseen (höyrytyskattilaan) hieman vettä papujen höyryttämiseksi. Valmista mausteöljy lohelle: sekoita pienessä kulhossa Extra Virgin –oliiviöljy, sitruunamehu, sitruunapippuri, inkivääri ja suola. Suolaa saa olla niin paljon, että öljy maistuu selvästi suolaiselle. Sivele öljyä kauttaaltaan lohen pinnalle (esim. pullasudilla). Öljyä jää hiukan yli, sivele loppu paistinpannulle parsoja odottamaan. Painele seesaminsiemenet lohen pinnalle (halutessasi voit paahtaa niitä ensin kuumalla, kuivalla pannulla kunnes ne saavat kauniin värin. Paahtaminen tuo siemeniin hieman pähkinäistä makua). Kypsennä lohta 150 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Samalla kun lohi kypsyy, kuumenna öljytty paistinpannu. Laita parsat kiehuvaan veteen ja pavut höyrytyskattilaan. Keitä parsoja niiden paksuudesta riippuen 3-5 minuuttia, valuta ja paista pannulla kerran kääntäen 2-3 minuuttia per puoli. Siirrä paistetut parsat pois kuumalta pannulta. Lopuksi kumoa pavut pois höyrykattilasta ja tarkista vielä kalan kypsyys.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 171 kcal / 100 g
Energia 716 kJ / 100 g
Proteiini 11,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,4 g / 100 g
Rasva 11,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1 g / 100 g
Suola 8,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %