jauhelihatäytteiset, paprikat Jauhelihatäytteiset paprikat ohje salty

Jauhelihatäytteiset paprikat

 Mausteeksi: mustapippuria, suolaa, valkopippuria, savupaprikaa (1tl) oreganoa (1tl) Aurajuustoa 

  1. Leikkaa paprikat pituussuunassa puoliksi. Poista siemenet ja kanta.

  2. Leikkaa sipulit ja valkosipulit ihan  pieniksi paloiksi.

  3.   Paista jauheliha kevyesti  pienessä määrässä oliivi-/rypsiöljyä. Lisää sipulit ja valkosipulit. Hauduta yhdessä muutama minuutti ja mausta seos.

  4. Lisää lopuksi kasvisrasvasekoite ( tai kerma)  ja sulatejuusto. Kun juusto on sulanut sekoitus on valmis. Lisää kananmuna sitomaan massaa.

  5. Voitele vuoka kevyesti öljyllä, jotta paprikat eivät tartu vuokaan. Täytä paprikat jauhelihaseoksella. (2-3 rkl/paprikan puolikas)

  6. Lisää lopuksi jokaisen päälle 1 ruokalusikallinen aurajuustomurua ja 1 ruokalusikallinen juustoraastetta.

  7. Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Anna vetäytyä 10 min ennen tarjoilua folion alla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 113 kcal / 100 g
Energia 470 kJ / 100 g
Proteiini 8,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,1 g / 100 g
Rasva 7,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,5 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %