amerikkalaiset, mustikkamuffinit Amerikkalaiset mustikkamuffinit ohje sweet

Amerikkalaiset mustikkamuffinit

Valmista muruseos. Sekoita kulhossa pehmeään voihin (3rkl) sokeri (2rkl)  ja jauhot (1dl). Nypi sormilla murumaiseksi seoksi. Nosta kulho jääkaappiin odottamaan. Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita ne mukaan jäisinä.

Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa munat, öljy, sokeri, vaniljasokeri ja piimä.

Yhdistä munaseos kuiviin aineisiin ja sekoita. Vältä sekoittamasta taikinaa liikaa.

Lusikoi muffinssitaikina voideltuun muffinssipannuun niin, että jokainen muffinssipannun kolo on 2/3 täynnä. Ripottele muffinssien pinnalle reilusti murutaikinaa.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä. Kokeile muffinssin kypsyys – kypsästä muffinssista ei tartu testitikkuun taikinaa. Anna jäähtyä hetki ja nosta muffinssit pois vuoasta. Irroita reunat irti pannusta tarvittaessa varovasti veitsellä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 262 kcal / 100 g
Energia 1097 kJ / 100 g
Proteiini 5,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 37,6 g / 100 g
Rasva 9,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,7 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %