parmesaanikeksit Parmesaanikeksit ohje salty

Parmesaanikeksit

2 dl mantelijauhoja ¾ dl hienoa parmesaniraastetta 4 tl ksantaania ½ tl suolaa 1 dl kiehuvan kuumaa vettä

Päälle: 1 rkl oliiviöljyä Valkosipulijauhetta Sormisuolaa

Mitta kaikki muut aineet kulhoon paitsi vesi ja sekoita. Kiehauta vesi ja lisää jauhoseokseen, sekoita nopeasti tasaiseksi. Taikinasta tulee muovailtava mötikkä. Anna tekeytyä 10-15 minuuttia.

Kauli taikina kahden kelmun välissä ohueksi levyksi ja sivele pintaan oliiviöljy. Ripottele pinnalle vielä valkosipulijauhe ja sormisuola. Leikkaa esim torttuhyrrällä esim 6x4 tai 5x5 osaan, riippuen levyn muodosta. Nostele varoen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista kiertoilmauunissa 200°c asteessa n. 10min. Anna jäähtyä.

Nauti sellaisenaan tai dippaa majoneesiin tai sipaise päälle esim tuorejuustoa. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 293 kcal / 100 g
Energia 1223 kJ / 100 g
Proteiini 11,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 3 g / 100 g
Rasva 26,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,6 g / 100 g
Suola 3,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %