5 dl kevytmaitoa
50 g hiivaa
1 muna
1½ dl sokeria
1,5 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
n.1 kg /15dl vehnäjauhoja
200 g sulatettua voita
Täyte:
100 g rasvaa
2 dl sokeria
4 rkl kanelia
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
raesokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja anna hiivan liueta siihen. Lisää muna, sokerit ja mausteet.
Sekoita nesteeseen niin paljon jauhoja, että saat sakean, vellimäisen seoksen. Vatkaa seos kiiltäväksi.
Lisää voi. Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Jätä jauhoista vähän leivontaan. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa.
Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Peitä taikinakulho liinalla ja nosta lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Anna taikinan nousta noin kaksinkertaiseksi.Nostatusaika noin puoli tuntia.
Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina kahtia. ( Älä vaivaa noussutta taikinaa tässä vaiheessa, niin kuin tehdään pikkupullien teossa.)
Kauli kummastakin taikinapalasta suorakaiteen muotoinen (noin 30×60 cm) levy. Levitä pinnalle ohut kerros pehmeää rasvaa ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Kääri rullaksi kuin kääretorttu, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla noin 15 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormella palojen kapea kärki alas pöytään niin, että leikkauspinnat nousevat ylös. Nosta puustit leivinpaperin päälle pellille.
Peitä liinalla ja anna kohota.
Voitele kohonneet korvapuustit kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele päälle raesokeria.