peruna, jauhelihalaatikko Peruna-jauhelihalaatikko ohje salty

Peruna-jauhelihalaatikko

Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit pannulle ja anna hetken aikaa pehmetä

Lisää joukkoon tomaattimurska, -sose, mausteet, vesi. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia ilman kantta.

Kuori ja viipaloi perunat. Kaada jauhelihakastike uunivuokaan ja lado päälle perunaviipaleet. Paina perunoita lopuksi niin, että ne peittyvät kastikkeeseen. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia

Lisää päälle juustoraaste jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes perunaviipaleet ovat pehmeitä.

1 dl

Ravintosisältö / 100 g

Energia 82 kcal / 100 g
Energia 350 kJ / 100 g
Proteiini 5,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,9 g / 100 g
Rasva 3,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,8 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %