Sulata rasva ja sekoita rasvasula fariinisokerin kanssa. Lisää sekaan muussattu banaani ja maito, vatkaa hetki. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet, leseet ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää hiutaleseos taikinaan ja sekoittele ainekset kunnolla. Itse käytin sekoitteluun sähkövatkainta. Anna taikinan levätä 10 min, jotta kaurahiutaleet ehtivät hieman turvota.
Voitele tai vuoraa leivinpaperilla 26-28 cm:n piirakkavuoka. Oma vuokani oli ø 27 cm. Kaada pohjataikina vuokaan ja painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Ripottele mustikat tasaisesti piirakkapohjalle.
Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa seos tasaiseksi. Kaada täyte mahdollisimman tasaisesti mustikoiden päälle.
Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 35-40 min ylä/alalämmöllä, kunnes piirakan reunat saavat vähän väriä. Reunat tuntuvat paiston jälkeen pehmeiltä, mutta ne kovettuvat jäähtyessään