tummat, pellavasämpylät Tummat pellavasämpylät ohje salty

Tummat pellavasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää hyvin sekoittaen siirappi, suola, pellavarouhe ja maltaat (1 dl). Lisää taikinaan ruis- ja vehnäjauhot ilman liiallista vaivaamista, taikinan on hyvä jäädä melko löysäksi. Kohota noin kaksinkertaiseksi. Leivo sämpylöiksi, kohota hyvin ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Mikäli sämpylöihin ei tule väriä, voit nostaa lämpötilan 225 asteeseen.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 211 kcal / 100 g
Energia 888 kJ / 100 g
Proteiini 8,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 38,5 g / 100 g
Rasva 1,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 10,4 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %