markun, eorjokelaine, lihamakkar Markun eorjokelaine lihamakkar ohje salty

Markun eorjokelaine lihamakkar

  1. Ohrakryynet huuhdella ja keitetä ihan kypsäks runssas vedes.
  2. Sydän ja munuaise jauheta ja sekoteta rasvasse porssa jauheliha joukko.

  3. Sipuli ja valkosipuli jauhetan myllys hianoks.

  4. Kaik mauste sekoteta makkarsyämä (=jauhetu sydäme, munuaiste sipuleitte ja jauheliahai joukko)  joukko.

  5. Vesi lisätä

  6. Makkarsyäm sekoteta mahdollisimma tasaseks.

  7. Maisteta ja lisätä maustei lisä, jos tartte.

  8. Anneta makkarsyämä levät tunni tai pualtoist jääkaapis; mau tassantu

  9. Pursoteta makkarsyämä puhdistetuihi (Turu Mestaripalvist saa piänt maksu vasta; nämä maksoi kuus ja pual euro/ 10 metri ja riit juur tähän makkarsyämäha) ja huuhdelttuihi siasuali ( sarvel, yleiskone makkarsuppilol tai  pursotusvehkel tai mikä parhalt tuntu.) 10 ) Valmim  makkara voi pakasta.

    VALMISTUS: Makkarat pistellä, panna uunin kestävä kippa,  lisätä vet puale väli makkaroit. Lissä viäl porkkanasuikalei tai lantei, 10-15 kokonaist maustepippuri, suala, sipulilohkoi ja pari laakerilehti. Koko komeus uuni 190 astesse n tunniks eli niin kauaks aikka, ko ne o saan kauni färi ja sit herkuttelema vaik perunoitte kans.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 209 kcal / 100 g
Energia 867 kJ / 100 g
Proteiini 12,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,3 g / 100 g
Rasva 13,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,1 g / 100 g
Suola 1,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %