Sydän ja munuaise jauheta ja sekoteta rasvasse porssa jauheliha joukko.
Sipuli ja valkosipuli jauhetan myllys hianoks.
Kaik mauste sekoteta makkarsyämä (=jauhetu sydäme, munuaiste sipuleitte ja jauheliahai joukko) joukko.
Vesi lisätä
Makkarsyäm sekoteta mahdollisimma tasaseks.
Maisteta ja lisätä maustei lisä, jos tartte.
Anneta makkarsyämä levät tunni tai pualtoist jääkaapis; mau tassantu
Pursoteta makkarsyämä puhdistetuihi (Turu Mestaripalvist saa piänt maksu vasta; nämä maksoi kuus ja pual euro/ 10 metri ja riit juur tähän makkarsyämäha) ja huuhdelttuihi siasuali ( sarvel, yleiskone makkarsuppilol tai pursotusvehkel tai mikä parhalt tuntu.) 10 ) Valmim makkara voi pakasta.
VALMISTUS: Makkarat pistellä, panna uunin kestävä kippa, lisätä vet puale väli makkaroit. Lissä viäl porkkanasuikalei tai lantei, 10-15 kokonaist maustepippuri, suala, sipulilohkoi ja pari laakerilehti. Koko komeus uuni 190 astesse n tunniks eli niin kauaks aikka, ko ne o saan kauni färi ja sit herkuttelema vaik perunoitte kans.