blinit Blinit ohje salty

Blinit

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon jauhot. Anna taikinan kohota noin 2 tuntia. Lisää keltuaiset, kermaviili, voisula, olut ja suola. Sekoita. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan. Paista taikinasta paksuja lettuja keskilämmöllä molemmin puolin joko blini- tai ohukaispannulla. Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä foliolla, jotta ne eivät jäähdy. Tarjoa haluamiesi lisäkkeiden kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 176 kcal / 100 g
Energia 717 kJ / 100 g
Proteiini 6,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 21,7 g / 100 g
Rasva 6,5 g / 100 g
Alkoholi 0,4 g / 100 g
Sokeri 2,7 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %