vegaani, kuivakakku Vegaani kuivakakku ohje sweet

Vegaani kuivakakku

Rasvaa ja jauhota iso kuivakakkuvuoka ja laita uuni kuumenemaan 175 C-asteeseen.

Muussaa banaani haarukalla. Soseen ei tarvitse olla sileää, vaan siinä voi olla hieman sattumia.

Sekoita banaanin sekaan vesi, kaakaojauhe, vanilja, suola, öljy ja sokeri.

Lisää ruokasooda ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.

Kaada kakkuvuokaan ja paista esilämmitetyssä uunissa noin tunnin ajan. Kakku on kypsä, kun siihen tökättyyn tikkuun tai veitseen ei jää ulosvedettäessä taikinaa.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan kymmenisen minuuttia ja kumoa se sitten sopivalle vadille. Anna jäähtyä, tai jos et malta odottaa, niin syö se hieman lämpimänä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 270 kcal / 100 g
Energia 1130 kJ / 100 g
Proteiini 3,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 45 g / 100 g
Rasva 7,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 5,2 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %