emili, kumpuniemen, brownie, s Emili Kumpuniemen brownie's ohje salty

Emili Kumpuniemen brownie's

Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen, ota noin 20 x 25 cm uunivuoka esiin ja vuoraa se valmiiksi leivinpaperilla. Mittaa kulhoon sokerit sekä kananmunat ja sekoita ne käsin vispilällä yhtenäiseksi massaksi. Ei tarvitse sen kummemmin vatkata. Lisää joukkoon jäähtynyt voisula ja sekoita.

Murskaa veitsellä suklaa reiluiksi paloiksi. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe sokeri-muna-voi-seokseen. Lisää joukkoon myös 3/4 osa suklaamurskasta sekä suola ja sekoita yhtenäiseksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan ja ripottele päälle loput suklaamurskat. Kypsennä brownieta uunissa noin 15-20 minuuttia. Paistoaika vaihtelee uunien mukaan, mutta valmis brownie on pinnalta kypsä ja sisältä coctail-tikulla koittaessa taikinainen, jopa löysä ja raa’an oloinen. Jotta saat lopputuloksesta kostean ja tahmean, niin varo kypsentämästä brownieta liikaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 424 kcal / 100 g
Energia 1775 kJ / 100 g
Proteiini 5 g / 100 g
Hiilihydraatti 49,8 g / 100 g
Rasva 22,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 40,9 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %