vadelma, mansikkatiramisu, keto Vadelma-mansikkatiramisu keto ohje salty

Vadelma-mansikkatiramisu keto

Ainekset 6 annosta

0,5 dl Karppisokeri
0,5 tl Leivinjauhe
0,5 dl Mantelijauhe
0,5 dl Kaakaojauhe
4 rkl Karppisokeri
100 g Vadelma
100 g Mansikka
0,5 dl Espresso

Ota marjat sulamaan hyvissä ajoin siivilään, jotta ylimääräinen neste erottuu. Käytä rouhetta, jos mahdollista. Vadelmat saa rouheeksi ihan puristelemalla jäisenä, kokonaiset mansikat voi pienentää sulaneina, tai voi käyttää tuoreitakin ja pilkkoa pieniksi.

Kakkupohja:

Vatkaa 3 munaa ja 0,5dl karppisokeria vaahdoksi. Käytä tomusokeria, jos mahdollista. Yhdistä mantelijauho, kaakaojauho ja leivinjauhe ja sekoita. Yhdistä muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan. Ohjeesta tulee noin puolikas pellillinen. Jos haluat koko pellin kokoisena, tuplaa ohjeen ainekset. Paista 200 asteessa n. 10-15 min. 

Mascarponevaahto:

Erottele 2 munaa ja vatkaa ensin keltuaiset ja 2 rkl tomutettua karppisokeria vaahdoksi, yhdistä siihen mascarpone. Vaahdota sen jälkeen valkuaiset + 2 rkl tomutettua karppisokeria kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot varovasti ja sekoita vaahtoon sulaneet marjat. 

Revi kakkupohjasta paloja ja asettele ne tarjoiluastian pohjalle. Voit käyttää myös irtopohjavuokaa tai annosastioita esim. jälkiruokamaljoja. Kostuta kakkupalat vahvalla kahvilla, pullasuti toimii hyvin työvälineenä. Lisää päälle kerros mascarponevaahtoa. Lisää uusi kerros kakkupaloja, kostuta taas kahvilla ja laita päälimmäiseksi mascarponevaahtokerros. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa ja siivilöi ennen tarjoilua päälle ohut kaakaokerros. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 180 kcal / 100 g
Energia 743 kJ / 100 g
Proteiini 6,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,3 g / 100 g
Rasva 15,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %