sarvet, , hyvanolontahden, fi, Sarvet (hyvanolontahden.fi) ohje salty

Sarvet (hyvanolontahden.fi)

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne. 

Mittaa mozzarellaraaste sekä tuorejuusto mikron kestävään kulhoon. Sulata mikrossa 60-90 sek riippuen mikron tehosta, kunnes mozzarella on sulanut. Sekoita nämä hyvin.

Riko munat lasiin valmiiksi.

Kaada juustoseokseen kuivat aineet ja vaivaa niitä hetki käsin. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jaa taikina kahtia.

Levitä pöydälle pätkä kelmua ja sen alla voi käyttää vielä silikonista leivonta-alustaa halutessa.

Kaada kouraan n. puoli tl öljyä ja hiero käsiin. Ota toinen puoli taikinasta ja pyörittele palloksi, aseta se sitten kelmun päälle ja ala taputteleen litteäksi, noin 3mm ohueksi pyöreäksi kakuksi. Lisää tarvittaessa öljyä käsiin. Voit myös käyttää taputtelussa apuna kelmua taikinan päälläkin, mutta hyvin onnistuu öljytyin käsinkin.

Kun ympyrä on valmis, leikkaa se 6 sektoriin. Laita jokaiseen lohkoon täytettä ja aloita rullaaminen leveämmästä päästä. Käännä sarvea hieman kaarelle ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jatka samaan malliin loppujen kanssa. Tee samoin toselle osalle taikinaa.

Voitele sarvet keltuaisella ja ripottele pinnalle parmesaanirouhetta.

Paista sarvet 180 asteessa n. 15min, kunnes saavat kauniin värin. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 265 kcal / 100 g
Energia 1106 kJ / 100 g
Proteiini 19,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,5 g / 100 g
Rasva 19,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,1 g / 100 g
Suola 1,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %