linssi, kikherne, curry Linssi-kikherne curry ohje salty

Linssi-kikherne curry

Liota linssejä 30min. Leikkaa kuulota sipuli, lisää mausteet, kuulottele hetki mausteiden kera.

Lisää tomaattimurska, vesi ja kasvisliemi, keittele hetki. 

Lisää Kikherneet, soseuta.

Lisää kookosmaito.

Lisää linssit.

Keittele sekoittaen 15-30min ja hauduttele senjälkeen mokoma.

Höyrytä keittelyn-hauduttelun aikana porkkanaa ja myskikurpitsaa, lisää ne curryyn loppuvaiheessa ja haudutele vielä n.10min ennen tarjoilua. Huom myskikurpitsaa ja porkkanaa ei ole OMPAS! lisätty reseptiin 1/3 osaan laitoin 2porkkanaa ja kolmanneksen myskikurpitsasta. 

1 kpl Iso sipuli3 kpl Valkosipulin kynttä4 rkl Öljyä (paistamiseen)4 rkl Punaista currytahnaa1 rkl Raastettua inkivääriä1 tl Curryjauhetta1 tl Kurkumaa1-2 tl Garam masalaa5 rkl Tomaattipyrettä3 dl Vettä1 kpl Kasvisliemikuutio1 tlk Kikherneitä (valutettuna)2tlk KookosmaitoTuoretta korianteria, soijaa ja chiliä (tarjoiluun) tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 88 kcal / 100 g
Energia 367 kJ / 100 g
Proteiini 2,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,3 g / 100 g
Rasva 4,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,4 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %