paahdettu, myskikurpitsa, tomaattikeitto Paahdettu myskikurpitsa-tomaattikeitto ohje salty

Paahdettu myskikurpitsa-tomaattikeitto

Leikkaa myskikurpitsa lohkoihin (2- 4. ja poista siemenet.  Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet. Nostele pellille leivinpaperin päälle  kurpitsa- ja sipulilohkot (kurpitsat kuoripuoli alaspäin). Valuta pavut ja lisää myös ne pellille sinne tänne. Sekoita kaikki mausteet keskenään. Ripsottele öljy ja mausteet kasvisten päälle. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Siirrä sipulit ja pavut pelliltä kattilaan. Koverra kurpitsat joukkoon (kuoria ei siis laiteta mukaan).  Lisää vesi ja kasvisliemikuutio.  Kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja keitä aineksia kannen alla noin 20-30 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Tarkista maku.

Lisäkkeenä voi tarjota esim. kaura-fraichea (vegeversiossa) tai ranskankermaa jos käytät maitotuotteita. Myös paahdetut pähkinät/siemenet tai krutongit sopivat. Itse syön keiton kanssa yleensä paahdettua kaurapaahtoleipää, jos siemenet ovat unohtuneet kauppaan.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 107 kcal / 100 g
Energia 445 kJ / 100 g
Proteiini 6,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 15,4 g / 100 g
Rasva 1,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %