runebergin, piiloleivokse, keto, , vhh Runebergin piiloleivokse KETO, VHH ohje sweet

Runebergin piiloleivokse KETO, VHH

Torttutaikina: Sekoita keskenään munat, kuohukerma ja stevia sweet crystal (tai erytroli tai muu sopiva makeutusaine).  Ei tarvitse vatkata. Voit lisätä jotain makuaromia. Sekoita kuivat aineet keskenään (kookosjauhoa 0,5 dl= n35 g)  ja lisää muna-kerma-makeutusaineseokseen. Sulata voi ja jäähdytä, lisää taikinaan. Sekoita kaikki sekaisin huolellisesti. Nostele taikina silikonisiin Wiltonin shottilasivuokiin  https://www.mydreamday.fi/wilton-silikonivuoka-shottilasit Paista torttuja uunin alatasolla 200 asteessa, kunnes näyttävät kypsiltä.  Jäähdytä valmiit leivokset vuuassa ja siirrä sitten jääkaappiin. Kun leivokset ovat kylmiä, irroita yksitellen venyttämällä silikonimuottia.  Irrota keskiosa rutistamalla silikonia sisäänpäin ja sitten varovasti vetämällä Kuorrutus ja täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen. Mittaa kulhoon kaikki aineet ja vatkaa kunnes seos on sopivan paksua. Ota liivatelehdet kylmästä vedestä ja rutistele ylimääräinen vesi pois.  Laita lehdet esim. desin mitan pohjalle ja kaada päälle tilkka kuumaa vettä, siten että lehdet peittyvät ja sulavat sekoittele tasaiseksi.  Kaada liivate koko ajan vatkaten kerma-juusto-seokseen.  Lait koko seos jääkaappiin jähmettymään.  Kun seos on pursotettavaa pursota leivosten tyhjään koloon.

Päälle vadelma-chiahillo Laita vadelmat ja chiansiemenet  pieneen kattilaan, sekoittele ja keitä seosta muutama minuutti.  Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä kattilassa 

Muunneltu reseptejä Ketopariskunnan ketoherkut kirjasta ja Kinuskikissan Runebergin piiloleivokset

Ravintosisältö / 100 g

Energia 224 kcal / 100 g
Energia 931 kJ / 100 g
Proteiini 6,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,7 g / 100 g
Rasva 19,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,5 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %