Kuori ja hienonna sipulit (punasipuli ja 2 valkosipulinkynttä) . Kuullota miedolla lämmöllä.
Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen ilman kantta n. 30 min, kunnes kastike on sakeaa.
Mausta tomaattikastike suolalla, pippurilla ja haluamallasi yrittimausteilla (tuoretta basilikaa ja persiljaa, kuivattua timjamia, yms). Lisää lopuksi kerma.
Käsittele munakoisot kastikkeen kiehuessa. Pese ja kuivaa ne. Poista kannat ja leikkaa pitkittäin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
tämä ei välttämötöntä(Asettele munakoisoviipaleet työlaudan päälle ja ripottele niille karkeaa merisuolaa. Kun munakoisojen pinnalle on noussut nestepisaroita, huuhtele tai pyyhi neste sekä ylimääräinen suola pois. Kuivaa lopuksi munakoisojen pinta.)
Paista munakoisot voissa pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta viipaleet työlaudalle odottamaan.
Voitele korkeareunainen uunivuoka. Lado vuoan pohjalle munakoisoviipaleita. Lisää päälle n. 1/3 tomaattikastikeesta ja 1/4 raastetusta juustosta.
Tee vielä kaksi kerrosta kuten edellä.
Asettele päällimmäiseksi kerros munakoisoa ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
Paista uunin keskitasolla 225 asteesssa n. 15 min.
Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Tarjoa lämpimänä kasvisruokana tai liharuokien kasvislisäkkeenä
(alkuperäinen resepti https://www.valio.fi/reseptit/melanzane-alla-parmigiana-eli-italialainen-munakoisovuoka/)