Sekoita vesi ja kutun rahka keskenään. Lisää seoksen joukkoon sekoittaen öljy, siirappi ja suola. Sekoita taikinaan tarkasti mittalusikalla mitattu psyllium ja tummat jauhot. Anna turvota n 5 minuuttia.
Sekoita Grov Mix -jauhojen ja riisijauhojen joukkoon ruokasooda. Sekoita taikinaa voimakkaasti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukulla ainakin 5 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle gluteenittomalle työtasolle ja tee siitä tanko, josta leikkaat 15 sämpylää leivinpaperoidulle uunipellille.
Sämpylöitä ei kohoteta. Ruokasooda toimii kohottajana uunissa. ( Jos valmiit sämpylät maistuvat soodalta, vähennä seuraavalla kerralla soodan määrää. )
Paista sämpylät uunin keskitasolla 225 asteen lämmössä (Kiertoilmauunissa lämpötila on 210-215 astetta) 15-18 minuuttia. Sämpylät ovat kauniin ruskeita ja kumisevat pohjaan koputettaessa.