markun, gluteenittomat, , maidottomat, , hiivattomat, ja, kaurattomat, sämpylät Markun gluteenittomat, maidottomat, hiivattomat ja kaurattomat sämpylät ohje salty

Markun gluteenittomat, maidottomat, hiivattomat ja kaurattomat sämpylät

  1. Sekoita vesi ja kutun rahka keskenään. Lisää seoksen joukkoon sekoittaen öljy, siirappi ja suola. Sekoita taikinaan tarkasti mittalusikalla mitattu psyllium ja tummat jauhot. Anna turvota n 5 minuuttia.
  2. Sekoita Grov Mix -jauhojen ja riisijauhojen joukkoon ruokasooda. Sekoita taikinaa voimakkaasti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukulla ainakin 5 minuuttia.

  3. Kaada taikina jauhotetulle gluteenittomalle työtasolle ja tee siitä tanko, josta leikkaat 15 sämpylää leivinpaperoidulle uunipellille.

  4. Sämpylöitä ei kohoteta. Ruokasooda toimii kohottajana uunissa. ( Jos valmiit sämpylät maistuvat soodalta, vähennä seuraavalla kerralla soodan määrää. )

  5. Paista sämpylät uunin keskitasolla 225 asteen lämmössä (Kiertoilmauunissa lämpötila on 210-215 astetta) 15-18 minuuttia. Sämpylät ovat kauniin ruskeita ja kumisevat pohjaan koputettaessa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 225 kcal / 100 g
Energia 950 kJ / 100 g
Proteiini 3,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 37,5 g / 100 g
Rasva 6,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,6 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %