KETOVAIMON PIPARKAKKU
5 kananmunaa 1 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 1/2 dl stevia sweet crystal kidettä tai 1 dl erytritolia tai maun mukaan steviaa 1/2 dl kookosjauhoa 2,5 dl mantelijauhetta (tai 1,25dl pofiberiä) 2 tl ruokasoodaa 50 g voita 1/2 tl jauhettua neilikkaa 1 tl jauhettua inkivääriä 1/2 tl kardemummaa 1,5 tl kanelia 1/4 tl maustepippuria 1 tl voita vuoan voiteluun Mantelijauhetta tai pofiberiä vuoan ”jauhottaluseen
Voitele kakkuvuoan reunat voilla ja ”jauhota” vuoka mantelijauheella tai pofiberillä. Voitelun voit jättää välistä, jos käytät silikonivuokaa.
Sulata voi kattilassa ja lisää mausteet. Anna mausteiden tekeytyä hetki ja sekoittele. Ota kattila levyltä ja anna voi-mausteseoksen jäähtyä.
Vispaa kananmunat, piimä (tai jogurtti) ja haluamasi makeutus (meillä stevia sweet crystal kide) hyvin sekaisin, ei tarvitse vatkata vaahdoksi.
Sekoita loput kuiva-aineet sekaisin toisessa kulhossa ja lisää kananmunaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Lisää voi-mausteseos vielä taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina kuivakakkuvuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Ota kakku uunista ja anna hetken jäähtyä ja kumota sitten varovasti leivinpaperin päälle.